Cel mai bun autor ale scrierilor marinaresti

Povestea mea

CONSTANTIN COSTACHE

(CAPTAIN C), AUTORUL CĂRŢILOR

 

Născut în 28 octombrie 1957 în com. Mihail Kogălniceanu, judeţ Tulcea, a urmat cursurile Institutului de marina “Mircea cel Bătrân” din Constanţa(1977-1981). Imediat după absolvire a început să navigheze, ca ofiţer de marină/căpitan secund/comandant, pe navele comerciale ale flotei româneşti.

Activitate literară

A debutat în 1985, cu schiţa “Stres”, în “Suplimentul literar şi Artistic al Scânteii Tineretului”, fiind remarcat de criticul literar Alex Ştefănescu. În 1986 şi 1987 a publicat în “Luceafărul” nuvelele “Hora şi “Rămas bun”, fiind remarcat de Iulian Neacşu şi Mihai Ungheanu.

În anul 1986 a câştigat concursul de debut al editurii Albatros. Un an mai târziu, a publicat nuvela “May Day” în volumul colectiv “Zece prozatori” După 1990, a mai publicat nuvela “Cioplitorul” în revista “Porto Franco” şi a colaborat la unele ziare ale perioadei, fiind legitimat la publicaţiile “Mesagerul” şi “Vânt bun”.

După o perioada de întrerupere a activităţii publicistice, timp în care s-a dedicat afacerilor în domeniul naval, a revenit, în 2013 cu volumul “May Day” (Editura Tritonic). La începutul anului 2014 a publicat volumul 1 al romanului “Urme pe oglinda apei-să mori făcând orice să scapi de comunism”, iar spre sfârşitul anului, volumul 2- “Urme pe oglinda apei-banii securităţii”(ambele editura Ex Ponto). În anul 2015 a publicat volumul 3 “Urme pe oglinda apei-destrămarea imperiului minciunii” (editura Ex Ponto)
La sfârşitul anului 2015, publică volumul de nuvele “Nopţile cu luna plină” (editura Ex Ponto)
Tot din acest an: 2015 este membru al Uniunea scriitorilor din România. Pentru anul 2016 autorul pregateste aparitia roanului “Singur împotriva oceanului” care va fi, în scurt timp, gata de tipar.

Cronici literare şi aprecieri critice

Scrierile lui Constantin Costache se bucura de cronici favorabile şi aprecieri din partea criticilor, în Reviste literare importante:Vatra Veche, Bucurestiul literar si artistic, Actualitatea literară, Interartes, Oglinda literară, LitArt, Ex Ponto , Agora.

Premii literare

În 2015 A primit premiul pentru Debut in roman din partea Uniunii Scriitorilor – Filiala Dobrogea.

În 2016 a primit premiul Cenaclului Literar Mihail Sadoveanu.

Colaborari

În ţară, autorul a început colaborari importante  pentru traducerea cărtilor sale in limba engleză iar în străinatate pentru elaborarea unui scenariu după romanul Urme pe oglinda apei.

 

Best Sellers

SYRAEL

Syrael, noul roman al lui Costache Constantin, se situeaza macar partial in continuarea romanelor anterioare, romane ale marii, ale vietii marinaresti, ale aventurilor marine.

Singur impotriva oceanului

 “Romanul de aventuri Singur împotriva oceanului este bine construit, captivant, nu-l lasă nicio clipă pe cititor să se plictisească. 

Dragoste desertica

Și, totuși, ceva nou intervine în acest roman, erosul – dragostea nu lipsea nici în trilogia amintită deja, dar erosul fizic, sexualitatea, își face abia acum intrarea în literatura prozatorului. 

Repere

Din palmaresul autorului

Carti publicate

Cititori fericiti

Best Sellers

Publicatii

{

 O corabie e intotdeauna in siguranta in port. Dar nu pentru asta s-au construit corabiile.

Telefon

+40722349006

Adresa

Str. Pictor Theodor Aman, Nr. 18 A

Constanta-ROMANIA

Contact Author

costacheest@gmail.com