Cel mai bine vândut autor

Povestea lui

Constantin Costache (Captain C), autorul cărţilor

 

Născut în 28 octombrie 1957 în com. Mihail Kogălniceanu, judeţ Tulcea, a urmat cursurile Institutului de marină “Mircea cel Bătrân” din Constanţa(1977-1981). Imediat după absolvire a început să navigheze, ca ofiţer de marină/căpitan secund/comandant, pe navele comerciale ale flotei româneşti.

 

Activitatea literară:

A debutat în 1985, cu schiţa “Stres”, în “Suplimentul literar şi Artistic al Scânteii Tineretului”, fiind remarcat de criticul literar Alex Ştefănescu. În 1986 şi 1987 a publicat în “Luceafărul” nuvelele “Hora şi “Rămas bun”, fiind remarcat de Iulian Neacşu şi Mihai Ungheanu. În anul 1986 a câştigat concursul de debut al editurii Albatros. Un an mai târziu, a publicat nuvela “May Day” în volumul colectiv “Zece prozatori” După 1990, a mai publicat nuvela “Cioplitorul” în revista “Porto Franco” şi a colaborat la unele ziare ale perioadei, fiind legitimat la publicaţiile “Mesagerul” şi “Vânt bun”. După o perioada de întrerupere a activităţii publicistice, timp în care s-a dedicat afacerilor din domeniul naval, a revenit, în 2013 cu volumul “May Day” (Editura Tritonic). La începutul anului 2014 a publicat volumul 1 al romanului “Urme pe oglinda apei-Să mori făcând orice să scapi din comunism”, distins de USR Filiala Dobrogea cu Premiul pentru debut in roman, iar spre sfârşitul anului, volumul 2- “Urme pe oglinda apei-Banii securităţii”(ambele editura Ex Ponto)  În anul 2015 a publicat volumul 3 “Urme pe oglinda apei-Destrămarea imperiului minciunii” (editura Ex Ponto) La sfârşitul anului 2015, publică volumul de nuvele “Nopţile cu lună plină” (editura Ex Ponto) Tot din acest an: 2015 este membru al Uniunea scriitorilor din România. În anul 2016 a publicat romanul “Singur împotriva oceanului” distins de USR Filiala Dobrogea cu Premiul Constantin Novac pentru roman de inspirație marină , în 2018 romanul ”Dragoste deșertică”distins de Editura ExPonto cu Premiul pentru proză, în anul 2019 romanul ”Syrael”, în anul 2020 volumul de povestiri Haz de necaz, în 2021 romanul „Îmblânzitorul de stele” distins de USR Filiala Dobrogea cu Premiul pentru proză, în anul 2022 romanul „Căzut din Rai” iar acum pregateste pentru publicare romanul „Beiruth-explozia intoleranței”.

 

Cronici literare şi aprecieri critice:

Scrierile lui Constantin Costache se bucură de cronici favorabile şi aprecieri din partea criticilor, publicate în reviste literare importante:Vatra Veche, Bucurestiul literar si artistic, Actualitatea literară, Interartes, Oglinda literară, LitArt, Ex Ponto ,  Agora.etc Cei mai importanți critici și scriitori care au scris despre cartile sale:

Alex Stefănescu, Ioan Adam, Liviu Antonesei, Angelo Mitchievici, Robert Șerban, Ion Roșioru, Ovidiu Dunăreanu, Olga Dutu, Iulian Neacșu, Mihai Ungheanu, Diana Dobrița Bîlea, Mihaela Meravei, Gabi Rusu, Marina Cușa, etc

 

Premii literare

În 2015 a primit premiul pentru Debut în roman din partea Uniunii Scriitorilor – Filiala Dobrogea.

În 2016, 2017, 2018 a primit premiul Cenaclului Literar Mihail Sadoveanu.

În 2016 a primit premiul pentru Literatura cu tematică marină din partea Uniunii Scriitorilor – Filiala Dobrogea.

În 2019 a primit premiul pentru romanul Dragoste desertică din partea Editurii Ex Ponto.

 

Colaborări în ţară:

Autorul a început colaborari importante pentru traducerea cărtilor sale în limba engleză

 

Colaborări în străinatate:

Are colaborari pentru elaborarea unui scenariu și pentru publicarea cărtilor în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

 În 2020 trilogia „TRACES ON THE WATER MIRROR”  a fost publicată în Statele Unite ale Americii, la Editura Dorrance Publishing, Pitsburgh, Pennsylvania

În 2021 romanul  „ALONE AGAINST THE OCEAN”  a fost publicat în Marea Britanie, la Editura Austin MacAulley Publishers din Londra

Romanul romanul „QUEENS OF DESERT” (titlul românesc „Dragoste deșertică” a fost tradus si va fi publicat in curand autorul fiind in proces de selectare a editurii

 

 

Best Sellers

Singur îpotriva oceanului

“Romanul de aventuri Singur împotriva oceanului este bine construit, captivant, nu-l lasă nicio clipă pe cititor să se plictisească. Constantin Costache cunoaşte ca puţini alţi scriitori viaţa pe un vapor (fiind navigator) şi are, în acelaşi timp, un remarcabil talent literar. 

Urme pe oglinda apei

Un roman desfasurat in trei volume care te tine captivat de la inceput pana la sfarsit.

Cumparati toate cele trei volume la un pret redus.

Dragoste deșertica

”… nu mai putea ține piept excitației și se hotărî să dea frâu liber simțurilor. Își accentuă mișcările. Fata simțise că poate termina în același timp cu el își spori miscarea rotativă a soldurilor. El, strângând-o de mijloc, o pătrunse cu toată forța lăsând capul pe spate de plăcere. 

Din palmaresul autoruui

Carti publicate

Cititori fericiti

Best Sellers

Publicatii

„Lup de mare” veritabil, Constantin Costache nu se dezminte nici de această dată. Continuă să construiască masiv, debordant şi să ne captiveze şi încânte cu istoriile sale despre marinari şi despre mare. Romanul de faţă : „Singur împotriva oceanului”, nu numai că ne aduce în faţă lumea nemărginirilor albastre cu atmosfera ei de misterşi de aventură, de dramatism, neprevăzut şi risc.

Ovidiu Dunareanu

Telefon

+40722349006

Adresa

Str. Timișana, Nr. 19

Constanța-România

Contact Author

costacheest@gmail.com